nila777

اشتراک گذاری مطالب

nila777

اشتراک گذاری مطالب

راه اندازی سامانه صدور کد های PRX

سعید اسلامی بیدگلی، دبیرکل کانون نهادهای سرمایه گذاری اعلام کرد که سامانه جدید صدور کدهای PRX به زودی راه اندازی می شود.


سعید اسلامی بیدگلی، عضو شورای عالی بورس در توییتی نوشت؛ با همکاری کانون نهادهای سرمایه‌گذاری ایران و شرکت سپرده‌ گذاری مرکزی به‌زودی سامانه جدید صدور کدهای PRX راه‌اندازی خواهد شد. با شروع کار این سامانه، امیدوارم زمان صدور کدهای سبد گردانی به کمتر از سه روز برسد. اتفاقی مبارک در جهت توسعه فعالیت سبدگردانی در بازار سرمایه ایران.

منبع : راه اندازی سامانه صدور کد های PRX

کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده

داوطلبان واجد شرایطی که متقاضی اخذ پروانه فعالیت مشاوران خانواده قوه قضاییه هستند ، می توانند با طی مراحل گزینش و شرکت در آزمون کتبی ، پروانه کسب خود را دریافت کنند . کلیه مراحل ثبت نام و برگزاری آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده قوه قضاییه سال ۹۹ از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می شود .

لذا داوطلبانی که در آزمون مشاوران خانواده سال جاری ثبت نام کرده اند باید کارت ورود به جلسه آزمون خود را طبق اطلاعیه سازمان سنجش در زمان معین دریافت کرده و به همراه مدارک شناسایی و کارت ملی خود در روز آزمون همراه داشته باشند . داوطلبان برای دریافت کارت ورود به جلسه این آزمون به برخی اطلاعات ثبت نامی و فردی خود نیاز دارند .

داوطلبان باید دقت کنند که همراه داشتن کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده در روز امتحان الزامی بوده و لذا دریافت آن در مهلت مقرر حتما باید انجام شود . در ادامه این مقاله به منظور آگاه سازی داوطلبان آزمون سال جاری زمان ، نحوه و لینک دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده قوه قضائیه سال 99 را ارائه داده ایم .


زمان انتشار کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده 99

داوطلبانی که پس از مطالعه دفترچه ثبت نام آزمون مشاوران خانواده ، با اطلاع از جزئیات زمان و نحوه برگزاری آزمون سال جاری ، فرآیند ثبت نام خود را تکمیل کرده اند باید با مطالعه منابع برای شرکت در آزمون کتبی آماده شوند . با توجه به اطلاعیه سازمان سنجش این آزمون عصر روز جمعه مورخ 4 مهر ماه برگزار می شود و داوطلبان موظف هستند چند روز پیش از برگزاری آزمون کارت ورود به جلسه خود را دریافت کرده و همراه داشته باشند .

طبق اطلاعیه منتشر شده از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور در خصوص آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده سال جاری ، داوطلبان این آزمون می توانند از روز سه شنبه مورخ 1 مهر ماه با ورود به سایت سازمان سنجش نسبت به دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده 99 مطلع شوند .


کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده ۹۹ از 1 مهر منتشر می شود


داوطلبان می توانند با عضویت در کانال تلگرام آزمون های حقوقی دینا از آغاز مهلت دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده ۹۹ مطلع شوند . داوطلبان این آزمون می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات زمان و نحوه برگزاری آزمون سال جاری مطلع شوند .

بیشتر بخوانید: زمان برگزاری آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده




نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده 99

آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده سال ۹۹ زیر نظر مرکز وکلا ، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه و از سوی سازمان سنجش برگزار می شود و لذا این سازمان به عنوان مجری آزمون سال جاری وظیفه انتشار کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده ۹۹ را نیز بر عهده دارد .

داوطلبان واجد شرایط آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده سال 99 که در این آزمون نام نویسی کرده اند باید برای دریافت کارت ورود به جلسه آزمون مشاوران خانواده سال ۹۹ ، وارد سایت سازمان سنجش شده و با استفاده از اطلاعات ثبت نامی از جمله شماره پرونده ، کدرهگیری ، کد ملی و ... وارد سامانه شده و کارت خود را دریافت کنند . در ادامه مراحل دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده سال 99 را ارائه داده ایم .


1 - ورود به سایت سازمان سنجش با جست و جوی عبارت " سازمان سنجش " و یا " sanjesh.org "

2 - انتخاب سایر آزمون های استخدامی از منوی سمت راست صفحه

3 - انتخاب گزینه " کارت آزمون متقاضیان اخذ پروانه مشاوره خانواده قوه قضائیه 99 "

4 - ورود به سامانه با یکی از روش های ارائه شده

5 - دریافت کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده 99


به محض انتشار کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده ۹۹ لینک دریافت کارت در این قسمت فعال می شود


هم چنین داوطلبان فارغ التحصیل رشته حقوق و مبانی فقه و حقوق اسلامی شرکت کننده در آزمون و مشاوران خانواده ، می توانند علاوه بر این آزمون برای اخذ پروانه وکالت خود نیز اقدام کنند . علاقه مندان می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات زمان و نحوه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه مطلع شوند .

حتما بخوانید: ثبت نام آزمون وکالت مرکز وکلا قوه قضاییه


اگر با مطالعه جزئیات مقاله کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده ۹۹ سوالی در خصوص زمان و یا نحوه دریافت کارت آزمون مشاوران دارید می توانید از طریق تماس تلفنی با کارشناسان حقوقی مرکز دینا پاسخ سوالات و ابهامات خود را دریافت کنید . هم چنین می توانید با عضویت در کانال تلگرام آزمون های حقوقی دینا از آخرین اخبار آزمون مشاوران خانواده سال 99 مطلع شوید .





سوالات متداول


1- کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده چه زمانی منتشر می شود ؟

کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده چند روز قبل از برگزاری آزمون منتشر می شود که به محض مشخص شدن زمان دقیق در این مقاله نیز اطلاع رسانی می شود .

2- داوطلبان آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده در روز امتحان چه مدارکی را باید همراه داشته باشند ؟

داوطلبان این آزمون باید در روز آزمون علاوه بر کارت ورود به جلسه امتحان مدارک شناسایی خود را نیز همراه داشته باشند .

3- داوطلبان آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده برای دریافت کارت امتحان به چه مدارکی نیاز دارند ؟

داوطلبان این آزمون برای دریافت کارت آزمون به اطلاعات فردی و ثبت نامی نیاز دارند که جزئیات نحوه دریافت در این مقاله نیز ارائه شده است .

منبع : کارت ورود به جلسه آزمون اخذ پروانه مشاوره خانواده

کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه

آزمون وکالت قوه قضاییه سال ۹۹ زیر نظر مرکز وکلا ، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه و از سوی سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می شود . فارغ التحصیلان کارشناسی و مقاطع بالاتر رشته حقوق و فقه و مبانی خقوق اسلامی می توانند با رعایت شرایط لازم با شرکت در این آزمون و طی مراحل گزینش ، پروانه وکالت خود را دریافت کنند .

نخستین مرحله از گزینش داوطلبان آزمون وکالت قوه قضاییه سال 99 شرکت در جلسه آزمون کتبی و کسب حد نصاب ورود به سایر مراحل گزینش می باشد که داوطلبان موظف هستند برای حضور در آزمون کارت ورود به جلسه خود را چند روز قبل از برگزاری امتحان از سایت سازمان سنجش دریافت کرده و پرینت آن را همراه خود داشته باشند .

با توجه به اینکه همراه داشتن کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه در جلسه امتحان الزامی بوده و نشان دهنده ثبت نام داوطلبان در این آزمون است ، در ادامه این مقاله به منظور تسهیل روند دریافت کارت متقاضیان جزئیات زمان و نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون وکالت مرکز وکلای قوه قضاییه در سال جاری را ارائه داده ایم .


زمان انتشار کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه 99

داوطلبانی که موفق به تکمیل ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه سال ۹۹ شده اند می بایست برای رسیدن به هدف و اخذ پروانه وکالت خود مراحل گزینش تعین شده را یکی پس از دیگری و با موفقیت پشت سر بگذارند . شرکت کنندگان آزمون جذب کارآموزان وکالت قوه قضاییه سال ۹۹ موظف هستند که مطابق برنامه زمانی اعلام شده از سوی سازمان سنجش در جلسه آزمون حضور داشته باشند .

طبق دفترچه ثبت نام آزمون وکالت قوه قضاییه منتشر شده از سوی سازمان سنجش ، آزمون وکالت قوه قضاییه 99 صبح روز جمعه تاریخ 4 مهر ماه سال جاری برگزار خواهد شد . هم چنین طبق اطلاعیه منتشر شده از سوی سازمان سنجش کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه 99 از تاریخ 1 مهر منتشر خواهد شد .


   

کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه ۹۹ از تاریخ 1 مهر ماه منتشر خواهد شد


به محض انتشار کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه ۹۹ ، لینک دریافت کارت آزمون در این مقاله فعال شده و در کانال تلگرام آزمون های حقوقی دینا اطلاع رسانی خواهد شد . همچنین داوطلبان می توانند با مطالعه مقاله زیر از جزئیات زمان و نحوه برگزاری آزمون وکالت سال جاری مطلع شوند .

بیشتر بخوانید: زمان برگزاری آزمون وکالت قوه قضاییه




نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه 99

سال های گذشته مرکز وکلا ، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه وظیفه برگزاری و نظارت بر آزمون وکالت قوه قضاییه را داشته و لذا کارت ورود به جلسه آزمون نیز از طریق پایگاه اینترنتی ثبت نامی این آزمون یعنی سایت سنجش و آموزش دانشگاه پیام نور منتشر می شده که این رویه در آزمون سال ۹۹ لغو شده و تغییر پیدا کرده است .

سازمان سنجش و آموزش کشور مجری ثبت نام و برگزاری آزمون وکالت قوه قضائیه سال 99 می باشد و لذا وظیفه انتشار کارت ورود به جلسه آزمون وکالت سال جاری نیز بر عهده این سازمان است . کلیه داوطلبانی که با مطالعه منابع آزمون وکالت سال 99 که در حال آماده شدن برای این آزمون هستند ، جهت دریافت کارت ورود به جلسه خود به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کنند . در ادامه مراحل ورود به سایت سازمان سنجش و دریافت کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه 99 را ارائه داده ایم .


1 - ورود به سایت سازمان سنجش به نشانی sanjesh.org

2 - ورود به قسمت " سایر آزمون های استخدامی "

3 - انتخاب گزینه " کارت ورود به جلسه آزمون وکالت دادگستری قوه قضاییه ) سال 99 " از میان موارد ارائه شده

4 - ورود به سامانه کارت آزمون با استفاده از اطلاعات فردی و ثبت نامی

5 - بررسی کارت آزمون و تهیه نسخه چاپی جهت همراه داشتن در روز آزمون


  

به محض انتشار کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه ۹۹ لینک دریافت کارت در این قسمت فعال خواهد شد


خاطر نشان می شود پس از انتشار کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه ۹۹ راهنمای تصویری دریافت این کارت به مقاله اضافه خواهد شد . داوطلبان آزمون وکالت قوه قضاییه می توانند در واپسین روزهای باقی مانده تا آزمون با مطالعه سوالات آزمون های سال گذشته آمادگی بهتری برای شرکت در امتحان کسب کنند .

در ادامه بخوانید: سوالات و پاسخنامه آزمون وکالت


اگر پس از مطالعه جزئیات زمان و نحوه دریافت کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه سال 99 در خصوص این آزمون سوالی دارید می توانید پاسخ سوالات خود را از کارشناسان حقوقی دینا دریافت کنید . هم چنین آخرین اخبار و اطلاعیه های مرتبط با آزمون وکالت سال ۹۹ در کانال تلگرام آزمون های حقوقی دینا اطلاع رسانی می شود .





سوالات متداول


1- کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه چه زمانی منتشر می شود ؟

کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه چند روز پیش از برگزاری این آزمون منتشر می شود که به محض مشخص شدن تاریخ دقیق انتشار کارت در این مقاله نیز اطلاع رسانی می شود .

2- داوطلبان برای دریافت کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه به چه اطلاعاتی نیاز دارند ؟

همانطور که در این مقاله نیز توضیح داده شده است ، داوطلبان برای ورود به سامانه و دریافت کارت آزمون به اطلاعات ثبت نامی و شناسایی خود نیاز دارند .

3- آیا در روز آزمون وکالت قوه قضاییه همراه داتشن کارت ورود به جلسه کافی است ؟

خیر . همانطور که در این مقاله نیز اشاره شده است داوطلبان در روز آزمون وکالت باید علاوه بر کارت ورود به جلسه آزمون ، مدارک شناسایی خود را نیز همراه داشته باشند .

منبع : کارت ورود به جلسه آزمون وکالت قوه قضاییه

فارکس چیست

بازار فارکس بعد از بازارهای سرمایه جهانی به وجود آمد و هدف آن وصل کردن بازار ارز های بین المللی به یکدیگر و ایجاد سود برای افراد و سرمایه گذاران در این بازار می باشد . این بازار دارای ویژگی هایی می باشد که آن را از سایر بازار های مالی جدا کرده است که از جمله آن می توان به غیر متمرکز بودن و نبودن مکانی مشخص برای آن اشاره کرد .

سرمایه گذاران در این بازار با استفاده از کارگزاران و پلتفرم هایی که آنها در اختیارشان قرار می دهند و به عنوان واسطه بین آنها و بانک ها و موسسات اقتصادی موجود در این بازار عمل می کنند ، اقدام به سرمایه گذاری و کسب سود می کنند . اما وجود ریسک بالایی که در این بازار وجود دارد و همچنین ناشناس بودن آن برای خیلی از افراد سبب شده تا خیلی از سرمایه گذاران نسبت به فعالیت در این بازار بی میل باشند .

از طرف دیگر به دلیل وجود سود های قابل توجه در این بازار و ویژگی های خاص آن سبب شده تا افراد زیادی در تلاش برای آشنا شدن با این بازار و نحوه فعالیت در آن شوند . در ادامه به بررسی بازار فارکس ، ویژگی ها و اصطلاحات مربوط به آن پرداخته شده است .



فارکس چیست ؟

فارکس ( Forex ) در واقع مخفف بازار تبادل ارز های خارجی ( Foreign Exchange Market ) می باشد و نامی است که برای بازار جهانی ارز انتخاب شد که در سال 1971 آغاز به کار کرد و در سال 1998 روند رو به رشد خود را آغاز کرد .

روش انجام مبادلات در این بازار به این شکل می باشد که فعالان در بازار که شامل موسسات مالی بزرگ ، بانک های مرکزی ، شرکت های بیمه ای ، شرکت های صادرات و واردات و ..... هستند یک ارز را خریداری کرده و به طور همزمان ارز دیگری را به فروش می رسانند .

در واقع در این بازار معامله گران از طریق شبکه الکترونیکی که به عنوان یک کانال بین بانکی عمل کرده به تبدیل ارز های مختلف به یکدیگر بر اساس یک نرخ مبادله مشخص که به آن ضریب تبادل گفته می شود می پردازند . این ضریب تبادل از طریق برابری عرضه و تقاضای ارز های مختلف بین فعالان بازار فارکس در سراسر دنیا تعیین می گردد .

نوع فعالیت بازار فارکس در شروع کار آن تنها محدود به معاملات جفت ارز ها بود اما به مرور زمان و پیشرفت تکنولوژی امکان معامله انواع فلز های گرانبها ، انواع ارز های دیجیتال ، سهام بورس ها ، نفت و ..... در آن ایجاد شده است .

بیشتر بخوانید: صفر تا صد ارز های دیجیتال







ویژگی های فارکس

همانند هر بازار مالی دیگری بازار فارکس نیز دارای ویژگی هایی می باشد که سرمایه گذاران با توجه به این ویژگی ها و شرایط خود تصمیم به سرمایه گذاری کردن و یا امتناع از آن می کنند . برای افرادی که به تازگی قصد وارد شدن به این بازار را دارند لازم است تا به طور کامل این شرایط را مطالعه و با آگاهی کامل اقدام به سرمایه گذاری کنند .

 بازار بورس فارکس مکان فیزیکی ندارد و به صورت غیر متمرکز کار می کند .

 بزرگترین بازار مالی بوده و روزانه حدود 5 تریلیون دلار گردش مالی دارد

 سرعت نقد شوندگی در این بازار بسیار بالا می باشد .

 برای تحلیل روند قیمتی جفت ارز های مختلف از تحلیل های بنیادی و تکنیکال در بازار فارکس استفاده می شود .

 معاملات در بازار فارکس از طریق کارگزاری ( Broker ) هایی که زیر نظر رگولاتوری ها یا همان نهاد های نظارتی فعالیت می کنند ،انجام می گیرد .

 انجام مبادلات در بازار بورس فارکس به صورت 24 ساعته و بدون محدودیت می باشد .

 از آنجایی که فارکس یک بازار بین المللی می باشد اخبار ها و اتفاقات سیاسی و اقتصادی جهان تاثیر مشهود و قابل توجهی بر نوسانات قیمتی آن دارد .

 هزینه انجام معاملات در این بازار نسبت به سایر بازار ها پایین تر می باشد .

 استفاده از ضریب اهرمی در انجام معاملات این بازار که یکی از جذاب ترین ویژگی های آن برای سرمایه گذاران می باشد .

بیشتر بخوانید : همه چیز درباره بیت کوین


نحوه فعالیت در بازار فارکس

بازار فارکس نیز مانند سایر بازار های موجود از سه بازیگر اصلی تشکیل شده است که عبارتند از بازار جهانی ، معامله گران شخصی ( Traders )  و واسطه ها که همان کارگزاران می باشند . برای فعالیت در بازار بورس فارکس ابتدا باید در یکی از کارگزاری های موجود ثبت نام کرده و مبلغ مورد نظر خود را به حساب سپرده سرمایه گذاری در کارگزاری انتخاب شده به عنوان پشتوانه انجام معاملات واریز کرد . 

بعد از واریز کردن مبلغ مورد نظر به حسابی که به نام خود معامله گر است کارگزار نام کاربری و رمز عبوری را در اختیار وی قرار داده تا به وسیله آن بتواند به اطلاعات موجود در نرم افزار یا پلتفرم معاملاتی مربوط به آن کارگزاری دسترسی داشته و به وسیله آن به انجام معاملات در بازار فارکس بپردازد .

لازم به ذکر است که در بازار بورس فارکس هر کارگزاری نرم افزار یا پلتفرم مخصوص به خود را دارد و لزوما همه از یک نرم افزار استفاده نمی کنند . معروف ترین نرم افزار در بین کارگزاران متاتریدر ( Metatrader ) می باشد .


کاربران با استفاده از این نرم افزارها اطلاعات قیمتی بازار را به دست آورده و همچنین به انجام عملیات هایی مانند ثبت سفارش خرید ، پیش فروش ، باز یا بسته کردن معاملات و فعالیت هایی از این قبیل در بازار فارکس بپردازد . لازم به ذکر است که معاملات در بازار فارکس بر اساس جفت ارز ها انجام می شود .

همچنین به دلیل ریسک بالایی که در آن وجود دارد و به منظور تحمیل حداقل ریسک و زیان به سرمایه گذاران تازه وارد ، نرم افزاری طراحی شده که به وسیله آن به شبیه سازی بازار بورس فارکس پرداخته شده است . سرمایه گذاران در این نرم افزار که کاملا شبیه به بازار واقعی عمل کرده بدون نیاز به هیچ سرمایه ای شروع به انجام سرمایه گذاری می کنند ، متخصصان به سرمایه گذاران تازه وارد توصیه می کنند تا زمانی که در این نرم افزار به سود مستمر نرسیده اند وارد بازار واقعی نشوند .


معرفی اصلاحات اصلی بازار فارکس

بازار فارکس دارای اصطلاحاتی می باشد که برای فعالیت در این بازار نیاز است تا از مفهوم آنها و کاربردشان در این بازار مطلع شوید . در ادامه به تعریف تعدادی از این اصطلاحات و کاربردشان در بازاربورس فارکس پرداخته شده است :

 نهاد های نظارتی یا رگولاتور ها :

سازمان هایی که وظیفه نظارت بر فعالیت کارگزاران در بازار فارکس و جلوگیری از انجام تخلف توسط آنها را بر عهده دارند . لازم به ذکر می باشد که این نهاد ها نیز تحت نظارت دستگاه اقتصادی کشورهای مبدأ هستند .

از جمله مهمترین نهاد های نظارتی موجود در بازار بورس فارکس می توان به NFA ( آمریکا ) ،  FCA ( انگلستان )، FINMA ( سوئیس )، BaFin ( آلمان )، Mifid ( اتحادیه اروپا )، ASIC ( استرالیا )، FMA ( نیوزلند ) و CySEC ( قبرس ) اشاره کرد .

 کمیسیون ( Commission ) :

در هنگام انجام معاملات در بازار فارکس بابت نماد ، میزان نقدینگی حساب و حجم مبادلات مبلغی از حساب شما کسر می شود که به آن حق کمیسیون یا کارمزد گفته می شود .

 اسپرد ( Spread ) :

در بازار بورس فارکس برای هر جفت ارز موجود در این بازار دو قیمت متفاوت وجود دارد یکی قیمت ارز خریداری شده ( ASK ) و دیگری قیمت ارز فروخته شده ( BID ) به این اختلاف قیمت اصطلاحا اسپرد گفته می شود .

 سوآپ ( swaps ) 

سوآپ در واقع اصطلاحی می باشد که برای اختلاف بین بهره های بانکی مختلف به کار برده می شود . از آنجایی که معاملات در بازار فارکس از نوع آتی یا CFD می باشد در نتیجه هنگام انجام معاملات مبلغ سرمایه گذاری توسط کارگزاری ها به سرمایه گذاران وام داده می شود .

در پایان یک روز معاملاتی و در زمان تسویه حساب روزانه قرارداد های CFD کارگزاری ها با بانک ها در صورتی که معامله همچنان باز باشد آنگاه سرمایه گذار ملزم به پرداخت مابه التفاوت نرخ بهره به بانک ها و یا دریافت آن می باشد .

 ضریب اهرمی ( Leverage ) :

در بازار بورس فارکس نیز مانند سایر بازار های مالی برای انجام شدن معاملات نیازی به پرداخت تمامی مبلغ سرمایه گذاری توسط سرمایه گذار نیست بلکه تنها با پرداخت یک تا دو درصد مبلغ آن مجاز به انجام سرمایه گذاری مورد نظر می شود که به این اعتبار اعطا شده اصطلاحا ضریب اهرمی گفته می شود .

 لات( lot ) :

به واحدی که به وسیله آن به تعیین میزان حجم معاملات می پردازند اصطلاحا لات گفته می شود . هر لات برابر با 100 هزار واحد از ارز پایه می باشد که به منظور فراهم آوردن امکان مشارکت تمامی اقشار جامعه در بازار آن را به 100 واحد تقسیم کرده که معادل 0.01 لات و برابر با 1000 واحد است می باشد .

 پیپ ( pip ) و پوینت ( point ) :

به واحد اندازه گیری مقدار تغییری که در ضریب تبادل جفت ارز های مختلف به وجود می آید پیپ گفته می شود . در واقع پیپ واحد اندازه گیری میزان نوسانات بازار فارکس می باشد و به هر واحد جا به جایی قیمت در این بازار را یک پیپ می گویند . هر پوینت نیز 0.1 ( یک دهم ) پیپ است که برای اندازه گیری دقیق تر میزان نوسانات قیمت بازار به وجود آمده است .

 جفت ارز ها : 

در فارکس معاملات به صورت جفت ارز انجام می شود ، به طور مثال ( EUR/USD ) یک جفت ارز بوده که در آن EUR یا ارز اول را اصطلاحا base currency و USD یا ارز دوم را quote currency می نامند . این جفت ارز ها خود در 3 دسته با نام های  اصلی ( Major ) ، کراس یا فرعی ( Crosse ) و نوظهور ( Exotic ) تقسیم بندی می شوند . جفت ارزها با نماد اختصاری ( ISO ) دو ارز مشخص می‌شوند .

 کارگزاری ( Broker ) : 

در بازار فارکس برای وصل شدن سرمایه گذاران به بانک ها و موسسات مالی و اقتصادی مربوطه به منظور انجام معاملات ارزی در این بازار نیاز به یک واسطه است . به این واسطه ها اصطلاحا کارگزار یا بروکر گفته می شود که خود به 4 دسته اصلی به نام های بازار ساز ها ( Market Maker ) یا MM ، بازار اصلی ( No Dealing Desk ) یا NDD ، پردازش مستقیم سفارشات ( Straight Through Processing ) یا STP و پردازش مستقیم بهینه سفارشات ( Electronic Communications Network ) یا ECN تقسیم می شوند .

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد بازار بورس فارکس در کانال تلگرام سرمایه گذاری عضو شوید ، همچنین کارشناسان مرکز مشاوره سرمایه گذاری دینا نیز آماده اند تا با ارائه خدمات مشاوره سرمایه گذاری تلفنی دینا به سوالات شما عزیزان پیرامون بازار فارکس پاسخ دهند .

در ادامه بخوانید: انواع ارز های دیجیتال





سوالات متداول


1- ✔️ بازار فارکس چه نوع بازاری است ؟

✔️ این بازار برای تبادل ارز های خارجی استفاده می شود که در متن مقاله به توضیح کامل آن و ویژگی های این بازار پرداخته شده است 

2- ✔️ نحوه فعالیت در این بازار به چه صورت می باشد ؟ 

✔️ برای فعالیت در این بازار ابتدا باید یک کارگزاری را انتخاب کنید که در متن مقاله روند آن به طور کامل توضیح داده شده است 

3- ✔️ بازار فارکس دارای چه ویژگی هایی می باشد ؟ 

✔️ این بازار دارای ویژگی هایی می باشد که آن را از سایر بازار های مالی جدا کرده و در متن مقاله به طور کامل این ویژگی ها بیان شده است 

منبع : فارکس چیست

شروع اجرای قانون افزایش سرمایه شرکت های بورسی دولتی

اجرای قانون افزایش سرمایه شرکت های وابسته به دستگاه های اجرایی ، پذیرفته شده در بورس از طریق «صرف سهام»، با ابلاغ رئیس جمهور به وزارت اقتصاد و سازمان بورس، رسما کلید خورد .


 رئیس جمهور قانون افزایش سرمایه شرکت‌های پذیرفته شده در بورس یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم را که در ۲۹ مرداد امسال در مجلس به تصویب رسیده بود را برای اجرا به سازمان بورس و اوراق بهادار ابلاغ کرد.

«صَرف سهام» به مابه التفاوت ارزش اسمی سهام و ارزش افزوده ایجاد شده برای آن در بازار سهام (قیمت فعلی بازار) گفته می‌شود. شرکت‌ها برای پذیره نویسی جدید، قیمت سهام را کمی کمتر از قیمت بازار اعلام می‌کنند.

«حق تقدم» نیز به حق ایجاد شده برای سهامداران فعلی شرکت‌های بورسی گفته می‌شود که در این قانون، حق خرید سهام جدید از سوی سهامداران موجود، سلب شده و همه فعالان بازار می‌توانند در پذیره نویسی جدید سهام این شرکتها مشارکت کنند.

ماده یک قانون مذکور می‌گوید:

شرکت‌های پذیرفته شده در بورس تهران یا فرابورس که کنترل یا مالکیت بیش از ۵۰ درصد سهام آنها در اختیار دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده ۵ قانون خدمات کشوری مصوب ۸ مهر سال ۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی قرار دارند، موظفند از تاریخ لازم الاجراء شدن این قانون تا پایان مدت اعتبار قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه اقتصادی، تأمین منابع مالی موردنیاز از طریق بازار سرمایه را پس از تصویب درخواست افزایش سرمایه در مجمع عمومی شرکت از محل افزایش سرمایه به روش صرف سهام با سلب حق تقدم از سهامداران و عرضه عمومی آن انجام دهند. استفاده از سایر روش‌های تأمین منابع مالی از بازار سرمایه منوط به تائید سازمان بورس مبنی بر عدم امکان تأمین مالی از طریق فوق است.

منبع : شروع اجرای قانون افزایش سرمایه شرکت های بورسی دولتی